Dobar jutarnji kruh


dobar hleb " zlata vredi " . Ko ima hranu , imaće i moć .U vreme kad nas bombarduju sa Tv a o raznim aferama , modifikovanoj hrani itd. lepo je naći blogg posvećen baš toj temi .. istinama i lažima u vezi ishrane . Recept je Anitin i možete ga videti ovde  ...  tema kuvarijacija za februar 2011 .
U poslednje vreme sam i ja u tom " tripu " . Odgovara mi taj način ishrane , daje energiju i osećaj zasićenosti bez kajanja. Kad sam pročitala recept  bila sam skeptična ... pomislih " bez brašna " , ali  kad Saher torta može sa dve ili bez brašna  zašto ne i hleb. Zadovoljna sam rezultatom. Za sve koji su netolerantni na laktozu i gluten .

Sastojci :

100 gr. maslaca
3 kašike ovsenih mekinja
1 čaša vode ( iz navike sam uzela kiselu )
120 gr. suncokretovih semenki
50 gr. kokosa
cimeta po ukusu
100 gr. pečenih , mlevenih , bundevinih semenki - u originalnom ide lan , ali ja nisam baš njegov ljubitelj  ... stavila sam 2 kašike lana .
125 gr. oljuštenog mlevenog badema
1 ravna kašičica soli
4 jaja

Priprema :
Zagrejati rernu na 180 stepeni . Mekinje ostaviti 5 minuta u vodi da nabubre . Maslac sobne temperature  pomešati sa svim sastojcima , osim suncokreta . Ostaviti par zrna za posipanje , a ostalo sjediniti sa testom.
Odlučila sam se za lakšu varijantu i stavila testo u četvrtasti kalup za kuglof , posula sam suncokretom i pekla na 180 stepeni 50 minuta. Ostaviti malo da se ohladi  i izvaditi iz kalupa.
Hleb možete narezati i staviti u zamrzivač ili čuvati 7 do 8 dana u frižderu .


Posted by Picasa

Коментари