Pljeskavice od džigerice

većina ljudi ne voli iznutrice , što je jednim delom opravdano .
Postoji priča da  je mesaru pukla guma . Slučajni prolaznik mu je pomogao da zameni gumu. Mesar je bio svestan da ga neće videti ponovo i kao znak zahvalnosti  dao mu je savet da ne jede crnu džigericu .
Jetra ima ulogu detoksikacije organizma i ako se životinja hrani koncentratima , taloži se u njoj.  Zato nadjite  mesara " od poverenja " koji će sačuvati dobro parče mesa za vas ili podržite poljoprivrednike kupovinom organskih proizvoda .

Sastojci :
1,6 kg mlevene teleće crne džigerice ( jagnjeće, jareće )
1 ravna kašika soli
4 jaja
1 glavica oljuštenog , usitnjenog belog luka
10 kašika prezli
1 rendani krompir
biber 

Priprema :
Pomešati sve sastojke i dobro sjediniti .
Zagrejati u tiganju ulje i kašikom stavljati smesu .
Pržiti sa svake strane 4 do 5 minuta .
Pržene staviti na papir da se ocede .

ps .Serviranje po želji . Može kao sendvič sa kačkavaljem i paprikom  ili kao glavno jelo sa krompir pireom i salatom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama