jedno od brzih i ukusnih jela .... za pola sata je gotovo.
Sastojci :
600 gr. isečenog krompira
4 oljuštene , iseckane mrkve
200 gr. na kockice sečenog celera
2- 3 kašike brašna
200 ml supe ( ili 200 ml vode i pola kocke supe )
200 ml mleka
biber
peršun
200 do 300 gr. domaće kobasice
Priprema : Kuvati krompir , mrkvu i celer pola sata u zasoljenoj vodi .Procediti.
Zapržiti brašno u 6 do 8 kašika ulja , dodati supu i mleko i kuvati dok se ne zgusne... pobiberiti, posoliti po želji . Na kraju dodati svežeg peršuna i sipati preko krompira, mrkve i celera.Sve izmešati .
Skuvati domaću kobasicu ( otprilike 10 minuta ) i iseći .
Količina je dovoljna za tri osobe . Jedno od klasičnih jela .... otprilike "šta su pravile naše bake ".
Sastojci :
600 gr. isečenog krompira
4 oljuštene , iseckane mrkve
200 gr. na kockice sečenog celera
2- 3 kašike brašna
200 ml supe ( ili 200 ml vode i pola kocke supe )
200 ml mleka
biber
peršun
200 do 300 gr. domaće kobasice
Priprema : Kuvati krompir , mrkvu i celer pola sata u zasoljenoj vodi .Procediti.
Zapržiti brašno u 6 do 8 kašika ulja , dodati supu i mleko i kuvati dok se ne zgusne... pobiberiti, posoliti po želji . Na kraju dodati svežeg peršuna i sipati preko krompira, mrkve i celera.Sve izmešati .
Skuvati domaću kobasicu ( otprilike 10 minuta ) i iseći .
Količina je dovoljna za tri osobe . Jedno od klasičnih jela .... otprilike "šta su pravile naše bake ".
Odličan ručak!
ОдговориИзбриши