Chocolate Pate with Creme Chaud Froid



ili čokoladni mus sa šlagom ...
Ovo je bila tema u martu u okviru kuvarijacija  , poseta bloggu sprinklebakes.com
Kao svaki čokoholičar uvek se oduševljavam ovakvim receptima i .. naravno da sam pravila duplu meru, ali ovog puta je zakazala tehnika pa nisam objavila kad je trebalo - se la vie. To nije razlog da ne podelim sa vama ovaj dobar recept.

Sastojci za beli deo :
šolja slatke pavlake
1 kašika kisele pavlake
1 kesica burbon vanil šećera
Sastojci za čokoladni mus :
4 kašičice želatina
4 kašičice hladne vode
6 jaja
pola šolje šećera
šolja mleka
150 gr. gorke čokolade
3 šolje slatke pavlake
Priprema :
Čokoladni mus :Odvojiti žumanca i belanca.  Žumanca skuvati na pari sa šećerom , mlekom i čokoladom , dodati omekšali želatin i ostaviti da se malo prohladi . Umutiti belanca i polako pomešati sa čokoladnom smesom i na kraju pažljivo izmešati sa umućenom slatkom pavlakom . Sipati u plastičnu posudu i ostaviti da želira.
Beli deo : slatku pavlaku umutiti sa vanil šećerom, dodati kiselu pavlaku. Sipati preko tamnog dela. Prošarati viljuškom.

Podseća me na moj omiljeni kupljeni desert sa šlagom... kad ga budete jeli, osećaćete kako vam rastu krila i da ste na 7 ( čokoladnom ) nebu :D. Posle ovog deserta popijte espresso i zaustavićete Zemlju  ... barem tih 5 minuta :D.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama