Šnit " Fantazija "

 
AjMe, koliko nas je ! :D Tema za april mak , domaćica Jovana ( igru osmislila Snježana ).
Ovo je jedna  od poslastica posle koje same sebe potapšete po ramenu : " Bravo, ja !". Osvežavajuća, Light verzija .
Težina pripreme : srednja .
Sastojci za koru :
4 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike gustina
1 prašak za pecivo
3 kašike nemlevenog maka
1 kašika ulja

Sastojci za fil :
700 gr. oljuštenog kivija
5 kašika šećera
500 gr. kisele pavlake
10 listova belog želatina
10 kašika kisele vode
1 vanil šećer
1 šlag u prahu  
50 ml kisele vode
za ukrašavanje :
1 šlag u prahu
50 ml kisele vode
1 kivi isečen na ploške

Priprema :
Umutiti penasto jaja , dodati šećer , brašno, prašak za pecivo , mak ,  gustin i ulje i sve dobro izmešati. Ispeći u pak papirom obloženom , četvrtastom plehu  na temperaturi 200 stepeni 20 do 25 minuta. Ohladiti i preseći na dva  dela  .
Kivi usitniti u blenderu . Prokuvati taj sok 2 minuta ( temperatura razara enzim koji sprečava želiranje ) . Dodati omekšali želatin , šećer  i ostaviti da želira.
500 gr. kis. pavlake mutiti žicom sa kiselom vodom ( 10 kašika ) 1 minut - /ovo je u stvari zamena za slatku pavlaku .Primetićete da pavlaka peni kad sipate kiselu .. dobro je za dijetu ili kao jeftinija alternativa . Koristite naše dve najbolje sa dosta sode ./
Sjediniti sa kivijem . Ostaviti da želira u frižderu 4 sata .
Umutiti šlag u prahu sa kiselom vodom i pomešati sa smesom od kivija .
Koristila sam četvrtasti kalup za kuglof  .. obložila sam ga i sipala prvo krem , zatim jedna kora, krem , druga kora . Ostaviti preko noći u frižderu .

Sutradan izručiti na tacnu i ukrasiti umućenim šlagom i ploškama kivija .

Коментари

  1. Nadam se da cu uspeti da ostavim poruku,posto mi do sad nije polazilo za rukom.Imas sjajne recepte!I ovaj ti je veoma originalan,dopada mi se!!Pozdrav Sanja:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Imam isto problema s ostavljanjem poruka na tvom blogu, vec sam nekoliko puta pokusavala,pa nije moglo...:( Pratim tvoj blog vec duze vrijeme i jako mi se dopadaju tvoji recepti! I ovaj kolac je sjajan!

    Lijep pozdrav!
    Tanja

    ОдговориИзбриши

Постави коментар