Domaća krempita


jednostavan , ekonomičan , starinski recept   .... vreme pripreme 30 minuta .Recept je za 5 osoba.

Sastojci za koru :
1  jaje
5 žumanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 šoljica ulja ( za crnu kafu )
1 kašičica praška za pecivo
Sastojci za fil :
1 litar mleka
6 - 8 kašika šećera
5 belanaca
sok pola limuna
2 pudinga od vanile
3 kašike gustina

Priprema :
Umutiti 1  jaje , 5 žumanaca  sa  5 kašika šećera ,potom dodati 5 kašika brašna i prašak za pecivo . Dobro sve izmešati. Masu sipati u pek papirom obložen četvrtasti pleh . Peći 20 do 25 minuta na 200 stepeni. Ohladiti malo koru i pomoću  kalupa za puding iseći   krugove ; kalupom za keks cvetove.
U litar mleka skuvati 2 pudinga od vanile i 3 kašike gustina, šećerom  . Skloniti sa vatre, prohladiti 5 minuta . Umutiti penasto belanca i  kašikom dodavati vrući puding ( ovde morate voditi računa .. ne dodavati previše jer razlika u temperaturi može pretvoriti belanca u kajganu ). Mutiti mikserom dok se masa ne izjednači. Dodati limunov sok.
Staviti u kalupe za puding prvo cvetove od kore, sipati fil , potom poklopiti korom. Ostaviti da se ohladi u frižderu 2 sata.  Servirati sa voćem i umućenom slatkom pavlakom.


Коментари

Постави коментар