klasičan recept, lak za pripremu ... kad se ohladi...mmmhhhhhmmm savršeen ...
Potrebno je za koru :
3 jaja
100 gr. šećera
100 ml ulja
200 ml jogurta
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
200 gr. brašna
za fil :
1 litar mleka
8 kašika griza
5 - 8 kašika šećera
1 burbon vanil - šećer
200 gr. kokosa
Priprema :
Fil : skuvati mleko sa šećerom , vanil šećerom .. dodati griz i kuvati dok se ne zgusne . Na kraju dodati kokos. Ostaviti da se malo ohladi.
Kore - Pomešati brašno , prašak za pecivo, kakao i šećer ; dodati ulje i jogurt i dobro izmešati ( ovako ne nastaju grudvice ) . Na kraju dodati jaja i mešati dok ne postane homogena masa.
Podeliti na dva dela . Prvi deo sipati u podmazan pleh ( prečnika 32 cm ) i peći 15 minuta na 200 stepeni. Polupečenu koru premazati mlakim filom i sipati drugi deo testa. Peći dalje još 25 minuta .
Premazati čokoladnom glazurom : istopiti 100 gr. čokolade sa 4 kašike šećera , 4 kašike ulja i 4 kašike vode .
Ostaviti kolač da se ohladi i potom iseći na kocke.
Potrebno je za koru :
3 jaja
100 gr. šećera
100 ml ulja
200 ml jogurta
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
200 gr. brašna
za fil :
1 litar mleka
8 kašika griza
5 - 8 kašika šećera
1 burbon vanil - šećer
200 gr. kokosa
Priprema :
Fil : skuvati mleko sa šećerom , vanil šećerom .. dodati griz i kuvati dok se ne zgusne . Na kraju dodati kokos. Ostaviti da se malo ohladi.
Kore - Pomešati brašno , prašak za pecivo, kakao i šećer ; dodati ulje i jogurt i dobro izmešati ( ovako ne nastaju grudvice ) . Na kraju dodati jaja i mešati dok ne postane homogena masa.
Podeliti na dva dela . Prvi deo sipati u podmazan pleh ( prečnika 32 cm ) i peći 15 minuta na 200 stepeni. Polupečenu koru premazati mlakim filom i sipati drugi deo testa. Peći dalje još 25 minuta .
Premazati čokoladnom glazurom : istopiti 100 gr. čokolade sa 4 kašike šećera , 4 kašike ulja i 4 kašike vode .
Ostaviti kolač da se ohladi i potom iseći na kocke.
Nisam htela da komentarisem nista dok ne isprobam.Postavila bih i sliku ali nisam stigla nista da slikam :).Simpaticno!
ОдговориИзбриши