Igrica Ajme koliko nas je! koju je osmislila food
blogerka Snježana. Domaćica za ovaj mesec Ana sa bloga Kašičica šečera i
prstohvat soli. Tema pivo ... pivo , pivo .. kad popijem hladno pivo briga me za sve živo ...
nisam pivoholičar, ali kad je leto nema ništa lepše od hladnog piva . U vreme posta odlična zamena za mleko u kolačima i tortama . U germanskim zemljama točenje piva je umetnost . Ako niste znali mora se točiti ukoso, pena mora imati odredjenu gustinu i uvek biti par milimetara iznad ivice krigle. No gou je piti iz flaše ...a i nije lepo za videti...
Testo za palačinke :
2 jaja
250 gr. brašna
500 ml svetlog piva
na vrh noža soli
na vrh noža praška za pecivo
3 kašike ulja
Priprema :
Pomešati brašno sa praškom za pecivo , solju...potom dodati pivo , ulje i sve dobro izmešati. Na kraju sjediniti sa jajima. Ostaviti pola sata da odstoji .
Zagrejati tiganj s malo ulja i peći palačinke . Ja lično podmazujem samo prvu palačinku, dalje ne. Ova masa je dovoljna za 8 do 10 palačinki.
Iseći svaku palačinku na 4 trougla . Staviti u papirom obložen pleh. Trouglove posuti sa dosta šećera ( moraju biti prekriveni , posle pečenja polovina šećera otpadne tako da nisu preterano slatke ). Peći 15 do 18 minuta na 200 stepeni . Morate gledati jer brzo gore. Suština je da se trouglovi ne savijaju .Ostaviti da se ohlade. Isti postupak ponoviti i sa ostalim palačinkama.
Za serviranje potrebno 250 ml umućene slatke pavlake , 250 gr. otopljene bele čokolade , 200 gr. ribizli i malo želea od kivija .
Redjati trouglove kao zvezdu , uvek u obrnutom smeru - na slici 4 trougla za svaku porciju. Svaki trougao filovati slatkom pavlakom, ribizlama ili voćem po želji. preliti belom čokoladom i ukrasiti želeom kivija.
nisam pivoholičar, ali kad je leto nema ništa lepše od hladnog piva . U vreme posta odlična zamena za mleko u kolačima i tortama . U germanskim zemljama točenje piva je umetnost . Ako niste znali mora se točiti ukoso, pena mora imati odredjenu gustinu i uvek biti par milimetara iznad ivice krigle. No gou je piti iz flaše ...a i nije lepo za videti...
Testo za palačinke :
2 jaja
250 gr. brašna
500 ml svetlog piva
na vrh noža soli
na vrh noža praška za pecivo
3 kašike ulja
Priprema :
Pomešati brašno sa praškom za pecivo , solju...potom dodati pivo , ulje i sve dobro izmešati. Na kraju sjediniti sa jajima. Ostaviti pola sata da odstoji .
Zagrejati tiganj s malo ulja i peći palačinke . Ja lično podmazujem samo prvu palačinku, dalje ne. Ova masa je dovoljna za 8 do 10 palačinki.
Iseći svaku palačinku na 4 trougla . Staviti u papirom obložen pleh. Trouglove posuti sa dosta šećera ( moraju biti prekriveni , posle pečenja polovina šećera otpadne tako da nisu preterano slatke ). Peći 15 do 18 minuta na 200 stepeni . Morate gledati jer brzo gore. Suština je da se trouglovi ne savijaju .Ostaviti da se ohlade. Isti postupak ponoviti i sa ostalim palačinkama.
Za serviranje potrebno 250 ml umućene slatke pavlake , 250 gr. otopljene bele čokolade , 200 gr. ribizli i malo želea od kivija .
Redjati trouglove kao zvezdu , uvek u obrnutom smeru - na slici 4 trougla za svaku porciju. Svaki trougao filovati slatkom pavlakom, ribizlama ili voćem po želji. preliti belom čokoladom i ukrasiti želeom kivija.
Коментари
Постави коментар