Пређи на главни садржај

Rolat od spanaća


kuVarijacije , tema za maj ... rolat od spanaća od  Jelene . Odličan  recept pogodan za slavlja ili letnje vreme kad niste  za tešku hranu .
Koru sam pravila po receptu . Fil sam malo izmenila - stavila sam umesto šampinjona 200 gr dinstane mrkve  i dodala pored osnovnih sastojaka iz Jeleninog recepta još 100 gr. majoneza i 50 gr. prženog susama . Susam i sir odlično pašu ... tu kombinaciju sam isprobala u Turskoj. Turci stavljaju crni susam ... nisam ga ovde našla, stoga je poslužio i domaći. Šta da se radi !
Rolat sam ukrasila kiselom pavlakom , u jedan deo sam stavila kašiku ajvara Servirala sam sa zelenom salatom , kiselim krastavcima i mrkvom - prelila sam ih sa vinegretom od 1 kašike senfa, 6 kašika ulja i 3 kašike sirćeta, soli po ukusu.

Rolat je nestao isto veče ... a i moji nešto zavoleli ove kuVarijacije. Stvarno ne znam zašto :D . Pozz Jelena ...

Коментари

  1. Draga Sanja, e jutros ste me svi tako lepo obradovali. Hvala puno na isprobavanju. Oduševljavaju me vaše ideje i promene. Ovaj susam je odlična svar i ja nisam nikada čula za crni. Ajvar divno boji sir i odličan je za dekoraciju. Ovaj rolat dozvoljava prilagođavanje ukusa i dodavanje vama omiljenih namirnica. Ja ga volim jer je izdašan i lepo se servira gostima. Hvala još jednom!

    ОдговориИзбриши
  2. se podrazumeva. Moji su bili oduševljeni i mogu ga toplo preporučiti ...

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.