Letnji slani rolat


Ajme , koliko nas je ! Tema za jun - jaja ... domaćica Sanja  . Igru osmislila Snježana .
Razmišljala sam šta da napravim. Koliko god zvučalo jednostavno , baš i nije- jer baš ta jednostavnost krije svoje zamke . Jaje kao tema je u prvom planu  i vidim da svima padaju na pamet slične ideje . Tako da sam se ovaj put odlučila za slani , lagani rolat od jaja .  Mada su mi padale na pamet  i šne nokle , bele kore... japanska jaja .... itd.

Sastojci za koru :
6 jaja
pola kašičice soli
300 gr. rendanih tikvica
1 kašika brašna

Fil :
150 gr. rendanog kačkavalja
2 oljuštena paradajza
50 gr. rendanog kačkavalja

Priprema :
Izmešati tikvice sa brašnom . Posoliti i sjediniti sa jajima . Sipati smesu u četvrtasti , pek papirom obložen pleh ( 25 x 40 cm ) i peći na 200 stepeni  20 minuta. 
Po pečenoj kori rasporediti rendani kačkavalj i paradajz  , uviti u rolat i po gornjoj kori posuti  50 gr. rendanog kačkavalja. Vratiti u rernu još 5 minuta - peći na istoj temperaturi. Malo ohladiti i servirati po želji.

Коментари

  1. Svi ste krenuli ozbiljno s tim jajima, a ja još nisam konkretizirala niti jednu ideju.

    Rolada ti izgleda odlično, sviđa mi se nadjev.

    ОдговориИзбриши
  2. Bas mi se dopada ideja.Nikad nisam pravila slanu koru sa tikvicama,sjajna si!!!Prelep rolat:))

    ОдговориИзбриши

Постави коментар