sezona je višanja ... brza i laka poslastica .
Mafini su pravljeni po istotežinskom principu. Izmerite težinu dva jajeta i toliko brašna, margarina i šećera.
Sastojci za mafine :
2 jaja veličine L ( 160 gr. )
160 gr. šećera
160 gr. brašna
160 gr. margarina ili putera
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
2 kašike kakaoa
12 kašika višnjevače
Za ukrašavanje :
200 ml slatke pavlake
šaka očišćenih višanja
Za beze :
4 belanca
4 kašike šećera
sok pola limuna
Priprema :
Umutiti penasto margarin sa šećerom, dodati jaja i dalje mutiti . Na kraju dodati brašno pomešanim sa praškom za pecivo i kakao ... mešati dok ne postane homogena masa. Podmazati kalupe za mafine i u svaki kalup sipati po jednu kašiku smese - smesa se pri pečenju rastopi i naraste , nije potrebno puniti kalup do vrha.
Peći 25 minuta na 200 stepeni.
Vruće mafine preliti višnjevačom.
Za beze umutiti belanca sa malo soli , dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi ( otprilike 10 minuta ). Poslastičarskim špricem naneti umućene belance na pek papirom obložen pleh i sušiti na 100 stepeni 30 minuta.
Ohladjene mafine ukrasiti umućenom slatkom pavlakom , višnjama i bezeom . Ostaviti dva sata u frižderu.
Savrseno dobri!!!!
ОдговориИзбриши