Пређи на главни садржај

U gostima kod Mirjane -Ruže 123

FBI rukavice  maj /jun - igru osmislila Mamajac  .. u gostima kod Mirjane- Ruža 123 .
Obožavam internet .. proteklih par dana sam barem virtuelno bila kod Mirjane. Bila sam stavljena na muke.. i to pozitivne . Bilo je lepih recepata  , koje ću sigurno tokom vremena isprobati ...
Izabrala  sam dva recepta : čokoladnu pitu i Nikolinu čorba . Rezultat vidite... ovo je bio naš nedeljni ručak . Ako vam pravim zazubice... Da, da.. upravo je bilo takvog ukusa .
Težina pripreme - laka ... Mirjana je lepo opisala i treba se pridržavati . Primer čokoladne pite ... stvarno je treba peći 25 minuta. Sasvim dovoljno ... a  spoj šljive , čokolade i marcipana ( zamenila sam lešnike sa 200 gr. marcipana ) je savršen. . . kao tango !
Sve komplimente njenom mužu na čorbi - savršeno letnje jelo . Uz krišku crnog hleba .. Da li postoji nešto lepše ?
Ova dva recepta su zabeležena u mojoj teci ... a vi se snadjite .... :D


Коментари

  1. Divan rucak i ja bih ga rado jela !!!!
    doduse nikola pravi corbu ,ali cokoladnu pitu ja zabusavam jer je ne mogu prestati jesti,svi se nakako suzdrze,a mene put stalno ka kuhinji vodi !!!!1
    Nadam se da ste bili zadovoljkni !!!:)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu