Пређи на главни садржај

Jednostavna mix torta


 Mix voća , oraha i lešnika .....

Sastojci za prvu koru :
6 belanaca
100 gr. oraha seckanih
3 kašike šećera
50 gr. suvog groždja
1 kašičica praška ze pecivo
6 kašika brašna

Sastojci za drugu koru :
4 jaja
2 kašike šećera
7 kašika prepečenog , oljuštenog i samlevenog lešnika
1 kašika brašna
1 kašika ulja
1 kašika vode
1 kašičica praška za pecivo

Fil :
600 ml mleka
5 kašike fruktoze
200 gr. kupina
300 gr. breskvi
250 gr. margarina
4 žumanca
2 pudinga ukus slatke pavlake

Priprema :
- za prvu koru : umutiti belanca sa malo soli , dodati šećer  i mutiti dalje dok sneg ne bude čvrst. Na kraju izmešati sa brašnom, praškom za pecivo , seckanim orasima i suvim groždjem . Sipati u četvrtasti pek papirom obložen pleh . Peći 25 minuta na 180 stepeni. Ohladiti .
- druga kora : umutiti penasto jaja , dodati šećer  i dalje mutiti dok masa ne " pobeli " . Dodati lešnike, brašno, prašak za pecivo , ulje , vodu .. izmešati . Sipati u četvrtasti pleh i peći 25 minuta na 180 stepeni.

- fil :  skuvati mleko sa fruktozom i praškom za puding . Skloniti sa vatre i ohladiti . Umutiti omekšali margarin sa žumancima . Kašikom dodavati krem uz mućenje - što se više muti , krem je penastiji .

Namazati prvu koru filom , poredjati voće... staviti drugu koru . Ostaviti u frižderu preko noći . Ujutro ukrasiti sa 250 ml umućene slatke pavlake i 100 gr. pečenog , mlevenog lešnika.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu