Letnji sutlijaš


kad je napolju temperatura oko 40 stepeni , jedino pravo osveženje ( barem meni ) je sutlijaš . Kad se ohladi i izvade nokle ... pa sa voćem mhmmmm. Ako očekujete sad recept za neki preslatki ..... razočaraću vas. Ovo spada u red dijetalnih . U svakoj dijeti imate pirinčani dan ... tad ga pravim , jer ja baš nisam tako čvrst karakter da izdržim 15 dana bez slatkiša .A pogotovu u kombinaciji sa ovako dobrim ,  domaćim breskvama .
Koristila sam šolju od 250 ml. Dovoljno za osam osoba .

Sastojci :
2 šolje pirinča okruglog zrna
3 šolje vode
5 šolja mleka ili sojinog mleka
3  do 5 kašika fruktoze 
25 gr. margarina 

Priprema :
U šerpi zapremine 3 litre kuvati  pirinač sa vodom i fruktozom uz povremeno mešanje . Kad pirinač upije vodu dodati mleko i kuvati otprilike još 15 minuta - dok se ne zgusne . Na kraju dodati margarin i promešati. Ohladiti .Ostaviti preko noći u frižderu. 
Servirati sa voćem ili po želji .

Коментари

Постави коментар