Deep desch na naš način .. kad lene pite mogu biti slatke, mogu i slane . Lagana večerica ili kao predjelo na nekom slavlju ....
Testo :
1 šolja jogurta
1 šolja ulja
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
pola kašičice soli
3 jaja
Fil :
150 gr. rendanog kačkavalja
150 do 200 gr. salame po želji
6 kašika kečapa
3 feferone
za premazati :
3 kašike pesta od bosiljka
50 gr. rendanog kačkavalja
Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje i jogurt , jaja i sve izmešati. Podeliti smesu na dva dela .
Podmazati pleh prečnika 32 cm i sipati jednu polovinu smese . Peći na 200 stepeni 20 minuta. Izvaditi iz rerne , namazati kečapom, posuti sir , salamu i feferone i premazati drugim delom smese .
Vratiti u rernu i peći na 200 stepeni još 25 do 30 minuta. Izvaditi ponovo i namazati pestom od bosiljka i posuti sa 50 gr. kačkavalja i zapeći u rerni 5 minuta. Ostaviti da se ohladi - 5 minuta i potom seći u kocke.
Odlicna! Bice isprobana,bas mi se svidja.
ОдговориИзбришиpravila sam je Sanja, fantazija!
ОдговориИзбриши