Пређи на главни садржај

Lenja Pizza


Deep desch  na naš način .. kad lene pite mogu biti slatke, mogu i slane . Lagana večerica ili kao predjelo na nekom slavlju ....

 Testo : 

1 šolja jogurta
1 šolja ulja
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
pola kašičice soli 
3 jaja

Fil :

150 gr. rendanog kačkavalja
150 do 200 gr. salame po želji
6 kašika kečapa
3 feferone

za premazati :
3 kašike pesta od bosiljka
50 gr. rendanog kačkavalja

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje i jogurt  , jaja i sve izmešati. Podeliti smesu na dva dela .
Podmazati pleh prečnika 32 cm i sipati jednu polovinu smese . Peći na 200 stepeni 20 minuta. Izvaditi iz rerne , namazati kečapom, posuti sir , salamu i feferone i premazati drugim delom smese .
Vratiti u rernu i peći na 200 stepeni još 25 do 30 minuta. Izvaditi ponovo i namazati pestom od bosiljka i posuti sa 50 gr. kačkavalja i zapeći u rerni 5 minuta. Ostaviti da se ohladi - 5 minuta i potom seći u kocke.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.