Slatka mala bundevica


iznenadićete se koliko je dobar kolač !

Za kore :
1 litar jogurta
750 gr. kukuruznog brašna ( uzela sam grublje , mada može i mešano fino i grubo pola - pola )
200 ml ulja
6 kašika šećera
2 vanil - šećera
6 žumanaca
sok pola limuna
1 prašak za pecivo

Fil :
100 gr. putera
800 gr. rendane bundeve
5 kašika šećera
                                      
Za šne:
6 belanaca                                                                                                 
6 kašika šećera
6 kašika hladne vode
sok pola limuna

Priprema :
Pomešati kukuruzno brašno sa praškom za pecivo i naizmenično dodavati jogurt i ulje uz mešanje ... na kraju dodati šećer, limunov sok i žumanca i mešati dok se ne sjedini. Podeliti smesu na dva dela .
Prvi deo sipati u podmazan pleh dijametra 36 cm i peći 20 minuta na 185 stepeni.
Fil :otopiti putar , dodati bundevu i šećer - kuvati 5 minuta dok bundeva ne omekša.
Izvaditi polupečeno testo iz rerne i premazati ga bundevom i sipati drugi deo testa preko . Vratiti u pećnicu i dalje peći još 35 minuta na istoj temperaturi dok kora ne dobije zlatno - žutu boju .





Šne : 6 belanaca penasto umutiti ... dodati šećer i vodu i dalje mutiti dok ne postane čvrst šne ( otprilike 5 do 7 minuta ) . Na kraju dodati limunov sok .




Kad je kolač pečen, premazati šneom i vratiti da se zapeče 5 minuta na 200 stepeni.
Seći po želji kad se malo ohladi.
Serviranje : preliven karamel sosom .



Коментари

Постави коментар