Пређи на главни садржај

Snikers štrudla i okupljanje ....


Sastojci za testo  :
3 žumanca
10 kašika žutog šećera
800 gr. brašna tip 400
1 prašak za pecivo
1 šolja jogurta
1 šolja kisele pavlake
1 šolja ulja
sok i rendana kora jednog limuna 
za fil :
360 gr. kikirikija
5 kašika žutog šećera
100 gr . čokolade

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo . Dodati preostale sastojke i mesiti dok masa ne bude homogena . Ostaviti da odmori pola sata . Podeliti testo na dva dela . Potom razviti  jednu jufku  oklagijom  debljine 1 cm  i namazati filom od kikirikija .
Kikiriki fil : propržiti kikiriki , dodati šećer i karamelizirati . Skloniti sa vatre i ohladiti. Grublje samleti na secku . Otopiti čokoladu i pomešati sa mlevenim kikirikijem .
Premazano testo uviti . Ponoviti postupak još jednom. 
Peći 50 do 60 minuta na 180 stepeni. Posuti prah šećerom.

Tema ovog meseca časopisa " Pošalji recept " je bila štrudla .
Štrudla nije moja jača strana :D ali Bože moj, dala sam sve od sebe . Pravila sam još i od maka, rogača i oraha ... ali recept  ću objaviti jednom drugom prilikom . Ova mi je ipak najbolje uspela .
Bilo nas je tridesetak  ...bile su štrudle : sa sirom , makom , pekmezom , orasima , višnjama  ... raznovrsnosti i kreativnosti nije bilo kraja . Ova manifestacija je humanitarnog karaktera ... sve štrudle su namenjene deci ometenoj u razvoju u Veterniku .


i dok je žiri ocenjivao vizuelnost i ukus ....


uz šolju kafe i čašicu mineralne smo pričali o receptima .... 


Upoznala sam nove ljude ....neki likovi iz novina su oživeli . Dobro sad.. nisam baš fotogenična :D .

sa Marinom
sa Suzanom
Na kraju su proglašena prva tri mesta .... to ćete pročitati u novinama . Nisam ja :D važno je učestvovati. 
Svidela mi se štrudla prvog mesta ... žena je oblikovala kao puža i drugu kao leptirić .

Ako niste bili duže u Novom Sadu  ...možda je ovo dovoljan razlog da ga posetite .


Tema u decembru su minjoni . Putni troškovi su plaćeni .... zato mlade domaćice zasucite rukave i da nas bude u većem broju .
Nije teško biti fin !

Коментари

  1. Jako lijepa inicijativa i odlična prilika za druženje i isprobavanje finih štrudli

    ОдговориИзбриши
  2. Kupujem povremeno časopis, ali moram priznati da te nisam povezala sa blogom. Verujem da je bilo divnih štrudli, a svakako je pohvalno to što je humanitarnog karaktera, verujem da su se dečica jako obradovala.

    ОдговориИзбриши
  3. Vidim da si se sjajno provela. Snikers štrudlu nisam pravila, tvoja divno izgleda, hvala za recept :-)))

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu