Bundevina čorba


omiljena ... najlepša narandžasta boja.

Sastojci :
200 gr. crnog luka
200 gr. seckane slanine
pola češnja belog luka
1 kašika karija
2, 5  litre vode
1,5 rendane bundeve
200 gr. krompira
1 do 1, 5 kašike začina ili soli .. zavisi od slanine
kašiku ili dve mirodjije

Priprema :
Propržiti slaninicu da otpusti mast , dodati crni luk i beli i dinstati dok luk ne omekša. Posuti  karijem - ne sme dugo da se prži , postaje gorak. Dodati bundevu,krompir ,  preliti vodom ... začiniti, pobiberiti i ostaviti da se krčka oko pola sata . Potom  miksirstapom usitniti ... posuti mirodjijom. Skloniti sa vatre i ostaviti da odstoji 10- tak minuta .

Ko voli kiselo  - može dodati kiselu pavlaku... ko masnije - slatku pavlaku .... sve zavisi od ukusa. Ja volim u izvornom obliku.

Bundeva ima diuretično dejstvo - dobra je za pacijente koji imaju probleme sa bubrezima itd.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama