omiljena salata moje mame... ona ju je i pravila .
Slano - slatka kombinacija.... moje mišljenje je da dobro ide uz crvena mesa .. dok je njeno uz ribu. Probajte pa odlučite ...
Sastojci :
400 gr. mrkve
400 gr. bundeve
4 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
100 gr. praziluka
6 kašika soja sosa
6 kašika belog balzamikovog sirćeta ( može i crno kao zamena )
so , biber po ukusu
kašičicu začina
400 gr. ananasa
400 gr. kukuruza šećerca
Priprema :
Iseckati crni luk, beli i praziluk i propržiti na ulju. Dodati iseckanu bundevu i dinstati oko desetak minuta . Potom dodati kukuruz i začin , promešati i dalje dinstati oko 8 minuta.... zatim dodati mrkvu promešati i dinstati dalje oko 15 minuta. ( vreme kuvanja bundeve je 30 minuta, kukuruza šećerca 20 , a mrkve 12 minuta ).
Povrće nije prekuvano ... zadržalo je sve vitamine i boju.
Posle dodati iseckani ananas , posoliti , pobiberiti ... preliti soja sosom ... dinstati još 5 minuta. Skloniti sa vatre i preliti balzamikovim sirćetom i dobro izmešati .
Dobra je i hladna i topla. Servirati po želji.
Коментари
Постави коментар