Пређи на главни садржај

Bačka pita u pokušaju :D

Kuvarijacije - tema u januaru Bačka pita.Recept je sa Coolinarike od Dubravke 56.
Obično se ne pridržavam recepta ... ali pošto sam prvi put pravila .. pokušala sam. Dubravka je sigurno pravila ovu pitu hiljadu puta , tako da postoji očigledna razlika u slikama :D.
Ja baš nisam neki majstor u štrudlama .... a ovaj recept sam morala prilagoditi sebi i znam sledeći put kako ću praviti . 
Testo od 600 gr. brašna i 200 ml mleka , vode i jaja je previše tečno i malo teže za obradu. Ipak treba od 900 do 1000 gr. brašna , mada je i tad mekano . 
Išla sam po receptu i podelila na dva dela ... sledeći put ću na četiri da bi bile finije .Koristila sam puter umesto masti i sledeći put ću rastopiti ipak... imala sam teškoća da rasporedim fil . A , da .. ovo na slici je moj monstrum od štrudle :D.


Ovakva je u preseku . Po ukusu me podseća na mlečni hleb. U svakom slučaju obradovaćete svoje ukućane ovom pitom  ujutro uz šolju kafe, marmeladom po ukusu i voćnom salatom.



Коментари

  1. Obozavam ovu strudlu! Moj recept je nesto drugaciji i da znas da je nisam mesila vec odavno, bas cu morati :)

    ОдговориИзбриши
  2. Da zaista je drugačija ja sam je radila s mašću i ne osjeća se miris.

    ОдговориИзбриши
  3. Meni izgleda krasno, mekano, mirisno, baš mi se dopada!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.