ovo je brza varijanta ... ko voli jabuke u šlafroku , voleće i ovaj kolač. Testo je slično testu za palačinke, ali ni u kom slučaju nije gletav. Prilikom pečenja jabuke se istope , a testo bude lako , vazdušasto . Brzo se pravi i skraćuje vreme koje provedete za šporetom pohujući i cedeći ulje i mogu reći da je light varijanta . Ima kalorija , ali ne toliko kao istoimeni šlafrok :D .
Sastojci :
600 gr. na ploške isečenih jabuka
3 jaja
200 do 300 gr. šećera ( prilikom pečenja karamelizira )
200 ml jogurta
100 ml ulja
300 gr. brašna
1 prašak za pecivo
sok i kora jednog limuna .
Priprema :
1.
Pomešati jabuke sa šećerom i limunovim sokom i rendanom korom.
2.
Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešati . Potom jogurt , ulje i na kraju jaja . Izmešati dok se ne sjedini.
3.
Sipati testo u pek papirom obložen pleh dijametra 32 cm .
Peći na 180 stepeni 50 do 55 minuta na srednjoj šini .
4.
Pečeno ostaviti da se ohladi deset minuta . Potom skinuti pek papir .
5.
Posuti prah šećerom i servirati po želji .
Djeluje jako fino!
ОдговориИзбришиSuper izgleda,odlično što je postupak skraćen:))baš volim jabuke u šlafroku;))
ОдговориИзбришиJednostavni sastojci a tako ukusno i efektno. Odlično!
ОдговориИзбриши