Ovaj put sam se odlučila za lak, brz, osvežavajući desert.... neobične kombinacije kruške i bosiljka.
Nije za konzervativne duhove... ko je navikao na jednoličnu ishranu , bolje da ne isprobava :D.
Sastojci :
400 gr. kruški iz kompota
2- 3 kašike šećera ( zavisi od slatkoće kompota )
1 vanil šećer
ravna kašika bosiljka
100 ml vode
10 gr. želatina
200 gr. kisele ili slatke pavlake
Priprema : prokuvati bosiljak sa vanil šećerom u 100 ml vode . Skloniti sa vatre i ostaviti 5 minuta da pusti svoju aromu. Procediti i pomešati sa omekšalim želatinom ( prema uputstvu sa kesice ) . Malo ohladiti . Isitniti kruške u blenderu ili miksirštapom i pomešati sa kiselom pavlakom ili umućenom slatkom pavlakom . Na kraju sipati " čaj " od bosiljka i sve sjediniti. Sipati u kalupe ili šolje za belu kafu ( ukupno 4 ) i ostaviti da želira 4 sata u frižideru . Poslužiti po želji ... sa kompotom ili karamel sosom.
Moji ukućani su moji najstrožiji kritičari... Niko nije primetio bosiljak. Podseća na mentu .
Moji ukućani su moji najstrožiji kritičari... Niko nije primetio bosiljak. Podseća na mentu .
KOLIKO KRASNIH DELICIJA S KRUŠKAMA, I OVA JE DIVNA!
ОдговориИзбришиJako zanimljivo. Koliko toga se moze s kruskama.
ОдговориИзбриши