Alisin sevdiđah





ili slatki titkus  ....po receptu sa Coolike ; autor Aisha od Bosne .
Brza, ukusna poslastica .  Prilagodila sam malo sebi recept i malo izmenila prvobitni recept . Kajmak je kod nas slan , da bi se duže održao .. i ne bi mogao ići u ovu pitu. Bila bi slatko - slana ,a to nije suština .Izostavila sam i šećer... marmelada je sama po sebi dovoljno slatka - još ako je kupovna , u pitanju je više šećerna pasta nego marmelada.

Sastojci :
7 listova kora za baklavu
1 šolja ulja
2 šolje kisele pavlake
1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
4 jaja
1 šolja marmelade po želji ( ja sam koristila od kajsije )
vanil šećer

Priprema :
 Propžiti brašno u tiganju BEZ ULJA dok ne dobije oker boju ( brzo gori , mora se stalno mešati  ).Ohladiti malo.  Dodati otopljenu marmeladu , kiselu pavlaku , ulje, prašak za pecivo , vanil šećer i na kraju umućena jaja  i sve izmešati. 
Poredjati 4 kore u podmazanom plehu ( 30 cm ) kao krst , i dve kore stavti u sredinu ... sipati fil ... i vratiti krajeve kora obrnutim redom . Poslednju koru staviti preko pite , poprskati sa 5- 6 kašika kisele vode i 2- 3 kašike šećera . Peći na 200 stepeni 30 do 35 minuta. Posuti prah šećerom .
Seći po želji .















Odlična slatka pita. Šta mi se najviše dopalo ?
Miris prženog brašna , potom fil koji je " bujao " od praška za pecivo . Nekako me je podsećao na miris kafe . Ako pravite , pravite sa decom... u svakom slučaju je kulinarski doživljaj.

Коментари

  1. Mnogo dobro, imam nesto slicno, sa kiselom pavlakom, ali slatka varijanta, sve u svemu i ja volim ovakve poslastice!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama