iliti testenina ...
Surfujući po netu nabasala sam na članak " Pasta - basta " kod Zore Kochtopf kako italijanke više neće da kuvaju i da provode sve manje vremena za šporetom i da se italijani sve više hrane konzerviranom hranom.Šteta ! Za mene je italijanska kuhinja uvek bila pojam zdrave i dobre hrane ....naročito od " la mamme "!
Predrasude da testenina goji zbog ugljenih hidrata nisu tačne... goji prilog , a i količina Ako se ne kombinuju sa proteinima - mesom i nemaju toliko kalorija .
Sastojci :
800 gr. funghetti posne testenine od Panone
700 gr. seckanih šampinjona
1 kašičica karija
200 gr. seckanog crnog luka
200 gr. praziluka
pola glavice seckanog belog luka
kašičica soli
biber
2 kašike soja sosa
peršun
Priprema :
Skuvati testeninu prema uputstvu u dubljoj šerpi sa jednom kašikom soli i ulja. Procediti .Dodati 25. gr. margarina i promešati da se ne bi slepile.
Propržiti crni , beli luk i praziluk na ulju , dodati kari i šampinjone; posoliti , pobiberiti . Dinstati uz mešanje oko 15 do 20 minuta . Na kraju dodati soja sos i peršun i pomešati sa testeninom. Servirati po želji... meni su omiljene masline .
Коментари
Постави коментар