Пређи на главни садржај

Izazov ... ili nemoj se zafrkavati sa mnom dok kuvam

hvala Andrijani.


Pravila su:
1.Nabrojati tri najvise koriscene ili najdraze alatke u svom hobiju,tj.kuvanju
2.Nabrojati tri stvari koje bi zelele da imate
3.Izazvati svoja tri blog prijatelja


- U kuhinji najviše koristim mikser , oklagiju  , kalupe svih vrsta i najviše verujem svojim rukama . Za uspešno kuvanje i pečenje kolača itd. pored iskustva  potrebno je znati i obradu namirnica, najbolja iskoristivost vitamina i vreme kuvanja istih li pečenja. Sve se to stiče vremenom i nije potrebno skupoceno posudje da bi zasijali pred gostima .
- ima samo jedna - kuhinja kao u restoranima ,  indukcioni šporet... :D biće .. jednog lepog dana !
-sledeći koji će izraziti želju su : Vera  , Nina , i moj poslednji pratilac bloga Zoka :D

Коментари

  1. Bas ti hvala, vidim svi se izazivaju a mene niko...hvala!

    ОдговориИзбриши
  2. Ja dodjoh da vidim ko te dirao. Po naslovu sam mislila da te neko ljutio. :) Hvala na izazivanju. Šta ja sada treba da radim?

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман3/13/2012 11:34 AM

    Hvala na izazovu :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.