Пређи на главни садржај

Lisnate pogačice sa fetom



Sastojci :
800 gr. brašna
1 prašak za pecivo
2 šolje jogurta
pola šolje ulja
200 gr. mrvljene fete
1 kašičica soli
+ 125 gr. margarina

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo , dodati so , jogurt i ulje i zamesiti testo . Testo je malo tvrdje , mesiti dok ne bude homogeno. Ostaviti da odstoji pola sata. 

 Potom ga razviti na 1 cm debljine na brašnjavoj podlozi i narendati 1/3 margarina .


Levi kraj preklopiti do sredine testa, potom desni  i na kraju preklopiti kao knjigu. 
Ostaviti pola sata u frižderu i postupak ponoviti još dva puta. 

 Preklapanje mora biti uvek u istom smeru , da bi se testo listalo . 
Na kraju razviti testo na 1 i po ili 2 cm debljine i vaditi čašom ili kalupom pogačice . Premazati belancetom i posuti susamom po želji. Peći na 180 stepeni 35 minuta .






Tkz. " otpatke " od testa sam samo poredjala po plehu i ispekla.. Ne mogu se ponovo razmesiti ... nije više lisnato. Dobro je za " domaću upotrebu ".

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.