Lisnate pogačice sa fetom



Sastojci :
800 gr. brašna
1 prašak za pecivo
2 šolje jogurta
pola šolje ulja
200 gr. mrvljene fete
1 kašičica soli
+ 125 gr. margarina

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo , dodati so , jogurt i ulje i zamesiti testo . Testo je malo tvrdje , mesiti dok ne bude homogeno. Ostaviti da odstoji pola sata. 

 Potom ga razviti na 1 cm debljine na brašnjavoj podlozi i narendati 1/3 margarina .


Levi kraj preklopiti do sredine testa, potom desni  i na kraju preklopiti kao knjigu. 
Ostaviti pola sata u frižderu i postupak ponoviti još dva puta. 

 Preklapanje mora biti uvek u istom smeru , da bi se testo listalo . 
Na kraju razviti testo na 1 i po ili 2 cm debljine i vaditi čašom ili kalupom pogačice . Premazati belancetom i posuti susamom po želji. Peći na 180 stepeni 35 minuta .






Tkz. " otpatke " od testa sam samo poredjala po plehu i ispekla.. Ne mogu se ponovo razmesiti ... nije više lisnato. Dobro je za " domaću upotrebu ".

Коментари

Постави коментар