pravila pre par meseci od cedjenog šipka . Korišćena fruktoza ... nije slatka toliko , ali je voćkasta .
Sastojci :
4 litre soka od šipka
500 gr . fruktoze
250 gr. šećera
1 limuntus
1 kašičica konzervansa
Priprema : Sipati sok u dublju šerpu zapremine 5 litara, dodati fruktozu i šećer i kuvati na tihoj vatri uz stalno mešanje , sat i po vremena ( možda i više , zavisi od šporeta ) . Marmelada je skuvana kad promešamo varjačom , ostaje njen trag na dnu .Skloniti sa vatre , dodati limuntus i konzervans .
Sipati u oprane i osušene tegle i zatvoriti poklopcima. Ovaj put nisam stavljala u rernu 10 minuta na 100 stepeni, ko želi može.
Jeftinija i po meni bolja varijanta od kupovne.
Prirodni domaći džem od šipurka spreman prema tradicionalnoj recepturi!
ОдговориИзбришиZa više informacija posetite našu web prezentaciju http://sipurak.6te.net/Dzem_od_sipurka.html ili nas pozovite na broj telefona: 011/40-60-890