Marmelada od šipka


pravila pre par meseci od cedjenog šipka . Korišćena fruktoza ... nije slatka toliko , ali je voćkasta .

Sastojci :
4 litre soka od šipka
500 gr . fruktoze
250 gr. šećera
1 limuntus 
1 kašičica konzervansa 

Priprema : Sipati sok u dublju šerpu zapremine 5 litara, dodati fruktozu i šećer i kuvati na tihoj vatri  uz stalno mešanje , sat i po vremena ( možda i više , zavisi od šporeta ) . Marmelada je skuvana kad promešamo varjačom , ostaje  njen trag na dnu .Skloniti sa vatre , dodati limuntus i konzervans .
Sipati u oprane i osušene tegle i zatvoriti poklopcima. Ovaj put nisam stavljala u rernu 10 minuta na 100 stepeni, ko želi može. 
Jeftinija i po meni bolja varijanta od kupovne.


Коментари

  1. Prirodni domaći džem od šipurka spreman prema tradicionalnoj recepturi!
    Za više informacija posetite našu web prezentaciju http://sipurak.6te.net/Dzem_od_sipurka.html ili nas pozovite na broj telefona: 011/40-60-890

    ОдговориИзбриши

Постави коментар