Posne krofne

svako očigledno ima svoj recept ... na moju i tudju sreću :D. Toliko dobre , da zaboravite da su posne . Količina je dovoljna za 35 krofni . Koristila sam čašu kao kalup , možda i zaslužuju sufiks - ice . Moje su srednje veličine... taman toliko ako se nekom ne svidi da malo ostavi ( mada teško )  ili kome se svidi da uzme još :D.

Sastojci :
800 gr. brašna
40 gr. svežeg kvasca
4 kašike šećera
3 kašike ulja 
300 ml mlake vode
2 veće rendane jabuke  ( zlatni delišes ili po želji )
na vrh noža soli
Za prženje je potrebno 600 do 700 ml ulja .

Priprema : Prosejati brašno . Rastopiti kvasac u vodi i pomešati sa brašnom i preostalim sastojicma . Mesiti testo dok ne počne da se odvaja od ruku .Ostaviti na toplom mestu  sat i po vremena da udvostruči svoj volumen.




 Razmesiti testo na brašnjavoj podlozi i razviti oklagijom na 2 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da se dignu 10 minuta. 







Pržiti u vrelom , dubljem ulju po 2- 3 minuta sa svake strane . 






Pržene ocediti na kuhinjskom papiru.






 Posuti prah šećerom .

Коментари

  1. Predobre, i ja imam ovaj recept sa jabukama, mada sto kazes ima raznih recepata, ako stignem i ja pravim.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama