svako očigledno ima svoj recept ... na moju i tudju sreću :D. Toliko dobre , da zaboravite da su posne . Količina je dovoljna za 35 krofni . Koristila sam čašu kao kalup , možda i zaslužuju sufiks - ice . Moje su srednje veličine... taman toliko ako se nekom ne svidi da malo ostavi ( mada teško ) ili kome se svidi da uzme još :D.
Sastojci :
800 gr. brašna
40 gr. svežeg kvasca
4 kašike šećera
3 kašike ulja
300 ml mlake vode
2 veće rendane jabuke ( zlatni delišes ili po želji )
na vrh noža soli
Za prženje je potrebno 600 do 700 ml ulja .
Priprema : Prosejati brašno . Rastopiti kvasac u vodi i pomešati sa brašnom i preostalim sastojicma . Mesiti testo dok ne počne da se odvaja od ruku .Ostaviti na toplom mestu sat i po vremena da udvostruči svoj volumen.
Razmesiti testo na brašnjavoj podlozi i razviti oklagijom na 2 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da se dignu 10 minuta.
Pržiti u vrelom , dubljem ulju po 2- 3 minuta sa svake strane .
Pržene ocediti na kuhinjskom papiru.
Posuti prah šećerom .
Predobre, i ja imam ovaj recept sa jabukama, mada sto kazes ima raznih recepata, ako stignem i ja pravim.
ОдговориИзбриши