U rukavicama kod lake kuharice

Popečci od kelja i krompira
i to FBI mart / april... kod Lake kuharice .... ah, što volem ova istraživanja , a tek moji ukućani...
Blog lake kuharice odlikuje brza , laka ali i veoma ukusna kuhinja prilagodjena današnjem vremenu  kada ne želite svo slobodno vreme da provedete u kuhinji . Počev od mediteranske hrane, hrvatskih jela i kolača dolazimo do savremenih specijaliteta koje možete lako spremiti bez nekog prevelikog truda zahvaljujući dobrom opisu... čak je data kalorijska vrednost za one koji vode računa o liniji . Naročito mi se svidja vege kutak i povezivanje istorije i hrane  . Obično se govori da muškarci traže u svojoj ženi dobrog prijatelja , ljubavnicu i domaćicu  i da ljubav ulazi na usta . Rezime koji je našao svoju potvrdu tokom istorije , pa nažalost i danas u savremenom društvu : " kad je trba prazna nema ni ljubavi : D".

Isprobala sam dva recepta !
Popečci od kelja, batate i krompira je odlično vege jelo ...
Zamenila sam batatu slatki krompir običnim krompirom i mrkvom.Dalje sam se pridržavala recepta .  Dodala sam gomashio sa coolike ....i našem zadovoljstvu nikad kraja .Napravila sam kao toranj  i servirala sa posnim majonezom i maslinama .  Nemate potrebu za mesom...potpuno zaokružena vege priča bez ikakvih suvišnih dodataka.
Ja nisam ocedila najbolje kelj , pa dok je smesa  " čekala " da je ispržim , malo je pustio vodu.Dodala sam pri kraju dva jaja i dalje pržila - to je rešilo problem.


Drugi recept je muffini sa sirom i kimom .

Lak recept pogodan uz neko meze ili kao lagana večerica ili doručak uz šolju jogurta.





Коментари

  1. Tek danas sam saznala za ovo tvoje istraživanje, inače bih se odmah javila. Puno ti hvala na lijepim riječima, dobrom odabiru i odličnoj prezentaciji. Odmah dijelim na Fb. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар