brza , posna salata .... prirodne boje su najlepše boje i sve što nam treba nadohvat ruke samo treba očuvati i pametno koristiti .
Sastojci :
3 glavice zelene salate
1 crni luk
12 kašika jabukovog sirćeta
6 kašika ulja
1 kašičica šećera
1 ravna kašika soli
2 kašike senfa
+
900 gr. kukuruza šećerca
800 gr. crvenog pasulja
2 kašike mirodjije
bibera po želji
ravna kašika soli
1 konzerva tunjevine
sok i rendana kora jednog limuna
Priprema :
Sastojci :
3 glavice zelene salate
1 crni luk
12 kašika jabukovog sirćeta
6 kašika ulja
1 kašičica šećera
1 ravna kašika soli
2 kašike senfa
+
900 gr. kukuruza šećerca
800 gr. crvenog pasulja
2 kašike mirodjije
bibera po želji
ravna kašika soli
1 konzerva tunjevine
sok i rendana kora jednog limuna
Priprema :
Očistiti salatu od spoljnih i požutelih listova i oprati i ocediti od suvišne vode. Spremiti vinegrete : pomešati 12 kašika jabukovog sirćeta sa 6 kašika ulja , dve kašike senfa , šećerom , iseckanim crnim lukom i posoliti . Time preliti listove salate.
Kukuruz šećerac dinstati 15 - tak minuta i začiniti sa mirodjijom , posoliti i pobiberiti . Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi . Ocediti crveni pasulj iz konzerve i oprati . Koristila sam iz konzerve jer po mom kriterijumu zadovoljava sve standarde , kao i paradajz pelat u konzervi .. ali ko ne voli može skuvati svež. O ukusima se ne vredi raspravljati.
Dakle , pomešati kukuruz šećerac , crveni pasulj , tunjevinu , sok i rendanu koru jednog limuna . I na kraju dodati zelenu salatu i sve lepo izmešati . Servirati po ukusu... na gornjim slikama sa integralnim hlebom.
Odlična ti je ova salata, hranjiva, pravi obrok.
ОдговориИзбришиMi volimo taj crveni pasulj iz konzerve, za salate je dušu dao. Nemam ništa protiv ni kukuruza, mada s njim zna da bude lutrrija.