još par dana posta...
Sastojci :
250 gr. margarina
150 gr. prah šećera
1 vanil šećer
1 kašičica djumbira - ingwera u prahu
malo cimeta
350 gr. brašna
kašičica sode bikarbone
150 ml kisele vode
sok i rendana kora 1, 5 limuna
3 jabuke
Priprema :
Preliti čokoladnom glazurom .
Kad se potpuno ohladi seći .
Sastojci :
250 gr. margarina
150 gr. prah šećera
1 vanil šećer
1 kašičica djumbira - ingwera u prahu
malo cimeta
350 gr. brašna
kašičica sode bikarbone
150 ml kisele vode
sok i rendana kora 1, 5 limuna
3 jabuke
Priprema :
Umutiti penasto margarin i prah šećer ... dodati vanil šećer , brašno , sodu bikarbonu , koru limuna , djumbir , cimet i sve izmešati . Na kraju uz stalno mućenje dodavati kiselu vodu i limunov sok .
Testo ne treba biti ni previše tvrdo , a ni meko. Sipati u pek papirom obloženim kalupom .
Oljuštiti i preseći tri jabuke na pola, očistiti od koštica i naseći malo po površini. Poredjati po testu . Peći na 180 stepeni sat vremena .
Preliti čokoladnom glazurom .
Kad se potpuno ohladi seći .
Jako zanimljiv recept i divno izgleda.
ОдговориИзбриши