Uskršnji vijenac - po Vrtaljicinom receptu

tema KuVarijacija april - Uskršnji venac po Vrtaljicinom receptu .
Pridržavala sam se recepta u najvećoj mogućoj meri. U fil sam dodala i par kašika marmelade od kajsija i suvo groždje. Jabuke i suvo groždje su dobitna kombinacija . 
Težina pripreme : jednostavna.
Nisam prekrivala alu folijom prilikom pečenja ... smanjila sam temperaturu na 180 stepeni i pekla 50 minuta.
Pečeno testo nisam aprikotirala , samo sam namazala parčetom margarina i posula prah šećerom. 
Šteta što kompjuteri nemaju i mirisne zvučnike .... jer miris pečenog testa  koji se širio kućom vam ne mogu dočarati . Testo je izuzetno meko  i vazdušasto . Fil od jabuke je odmeren.
Pekla sam ga u plehu dijametra 28 cm ...  drugi put ću verovatno izabrati veći pleh i staviti šolju prilikom pečenja ili pripremiti u kuglof formi . 

Neću sad previše brbljati. Slike neka govore same za sebe. Nekad ispričaju bolje priču nego ljudi :D.

















Uskršnja jaja sam dobila na poklon , a radila ih je Erika iz Hrvatske . Radjeno je bojama za staklo i šemom za cveće . Pilići su vezeni na platnenim tapetama , isečeni i zalepljeni. A Uskršnji zec je poklon moje kume Nataše . Najveći poklon je kad ljudi misle na vas.... 



Коментари

  1. Sanja baš lepo izgleda. A i ne sumnjam u ukus. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Vidi se da si i ti uživala u uskršnjem vijencu i ja sam svoj posula s sitnim šećerom a umjesto lješnjaka stavila orahe.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama