Ajme ... Jagodica bobica mafini


Ajme , koliko nas je ! Tema  meseca maja 2012. god . su jagode , domaćica Zoka .
Zoka nam je dala neograničenu slobodu   što se tiče teme , tako da sam ja to maximalno iskoristila.
Mafine može napraviti svako.. laka priprema , ukusni . Glavna caka je u njihovom ukrašavanju . Moja mašta može svašta...uz malo gumenih bombona, slatkih špageta i vafla izgleda savršeno ili tu negde :D

Sastojci :
250 ml voćnog jogurta od jagode ( uzela kupovni - mada može i 200 ml jogurta i 50 gr. jagoda )
100 gr. šećera
1 prašak za pecivo
200 gr. brašna
2 vanil - šećera
2 jaja
50 ml ulja
1 kesica  pudinga od jagode
50 gr. suvog groždja

Priprema : 
Prosejati brašno sa praškom za pecivo , dodati prašak za puding i voćni jogurt. Mešati dok ne bude više grudvica . Sipati ulje, šećer , vanil šećer , suvo groždje i jaja i promešati dok se ne sjedini. 
U kalup za mafine poredjati papirne kalupe za pečenje i sipati u svaku po 2/3 smese .
Peći na srednjoj šini , u već zagrejanoj pećnici , 25 minuta na 200 stepeni.
Pečene , ohladiti 5 minuta i potom polako skinuti papirne korpice.

Za ukrašavanje :
100 gr. prah šećera pomešati sa tri kašike hladne vode i time premazivati mafine- smesa ne sme biti ni gusta ni previše retka  . Zalepiti gumenu bombonu jagode , slatke špagete ukus jagode i komadić vafla ukus jagode na glazuru. Ostaviti da se suši 4 sata na sobnoj temperaturi .









Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama