u osnovi isti recept kao i jagodica bobica mafini . Možete praviti još varijacije sa voćnim jogurtom breskve- breskvice - puding vanile, jogurt šumsko voće - gumene bombone šumsko voće - puding ukus šumskog voća , jogurt jabuka- gumene bombone jabuke - puding jabuka ... a ko ne voli sve ove arome zameniti običnim jogurtom i sa 40 gr. gustina.
Sastojci :
250 ml jogurta
1 isitnjena banana
200 gr. brašna
2 vanil šećera
1 prašak za pecivo
1 prašak za puding ukus banane
50 ml ulja
100 gr. šećera
50 gr. suvog groždja
Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati prašak za puding, šećer , vanil šećer . Spojiti sa preostalim sastojcima i mešati dok se ne sjedini.
Sipati u papirne korpice 2/3 smese i peći u zagrejanoj pećnici 25 minuta na 200 stepeni.
Ostaviti 5 minuta da se ohlade i potom pažljivo skinuti korpice .
Premazati šećernom glazurom od 100 gr. prah šećera i 3 kašike hladne vode . Staviti na svaki mafin po jednu bananicu , šarene mrvice i zabosti po vafl ukus vanile.
Tema meseca maja su bili mafini .... namenjeni deci u Veterniku i Kamenici.
Ko želi da učestvuje , prijava na telefon : 021 6338 456 , kontakt osoba Tanja.
i još malo zazubica :D
Коментари
Постави коментар