Пређи на главни садржај

Banana mafini

u osnovi isti recept kao i jagodica bobica mafini . Možete praviti još varijacije sa voćnim jogurtom breskve- breskvice - puding vanile, jogurt šumsko voće - gumene bombone šumsko voće - puding ukus šumskog voća , jogurt jabuka- gumene bombone jabuke - puding jabuka ... a ko ne voli sve ove arome zameniti običnim jogurtom i sa 40 gr. gustina. 

Sastojci :
250 ml jogurta
1 isitnjena banana
200 gr. brašna
2 vanil šećera
1 prašak za pecivo
1 prašak za puding ukus banane
50 ml ulja
100 gr. šećera
50 gr. suvog groždja

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati prašak za puding, šećer , vanil šećer . Spojiti sa preostalim sastojcima i mešati dok se ne sjedini.
Sipati u papirne korpice 2/3 smese i peći u zagrejanoj pećnici 25 minuta na 200 stepeni.
Ostaviti 5 minuta da se ohlade i potom pažljivo skinuti korpice .
Premazati šećernom glazurom od 100 gr. prah šećera i 3 kašike hladne vode . Staviti na svaki mafin po jednu bananicu , šarene mrvice i zabosti po vafl ukus vanile.






















Tema meseca maja su bili mafini .... namenjeni deci u Veterniku i Kamenici.
Ko želi da učestvuje , prijava na telefon : 021 6338 456 , kontakt osoba Tanja.


















i još malo zazubica :D


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu