lepo je vreme.Samim tim menjamo i ishranu , komzumiramo više povrća . Ne znam kako vama, ali meni se ona grozna hladnoća smučila . Ovo je jedan od recepata koji ne zahteva previše vremena u kuhinji. Uz dobru organizaciju možete imati za sat vremena ručak za 4 osobe sa malo truda. Možda će vas iznenaditi način pripremanja . Poslušala sam savet Lichtera da se meso peče prvo na 85 stepeni... pa onda proprži , iz jednostavnog razloga . Ovako mogu biti sigurna da će meso biti rozikasto i meko , a kod obrnutog postupka meni se uvek prepeče. Još par trikova stranih kuvara : meso je živo ako je mekoće vrha jezika , ako je mekoće hrskavice nosa medium , a prepečeno je ako je tvrdoće čela :D Mislim da sam uspela da ipak bude medium .

1 kg čistog jarećeg mesa ( najbolje but )
75 gr. svežeg , rendanog djumbira
1 kašika meda
1 kašika ruzmarina
pola šolje maslinovog ulja
sok i rendana kora jednog limuna
Priprema :
Iseći meso po želji i izmešati sa preostalim sastojcima . Ostaviti dva sata da marinira u frižderu .
Poredjati parčiće mesa u pleh i peći 45 minuta
na 85 stepeni . Potom izvaditi meso i ocediti od masnoće. Pržiti u
tiganju na malo ulja po 3- 5 minuta sa svih strana na malo jačoj vatri .
Prženo posoliti i pobiberiti i ostaviti 10 minuta da miruje . Potom
seći na režnjeve ili tranše , suprotno od smera mesnih žila . Ovako meso
ostaje meko i nije potrebna čačkalica posle jela. Obično na većim slavljima greše , pa seku kako stignu .
Povrće odabrati po želji. Vreme kuvanja - karfiol / 8 minuta, grašak /20 , krompir / 20 , mrkva 12 , paprika 15 minuta.
Povrće odabrati po želji. Vreme kuvanja - karfiol / 8 minuta, grašak /20 , krompir / 20 , mrkva 12 , paprika 15 minuta.
Коментари
Постави коментар