jedan u nizu od hesenskih specijaliteta .
Sastojci :
250 gr. rendanog belog krompira
250 gr. mlevenog mesa ( po želji - ja sam koristila teleće)
250 ml jogurta
2 veće rendane jabuke ( green smith po mogućstvu )
1 ravna kašika začina
100 gr. mesnate slanine
100 gr. crnog luka
100 gr. rendane goude ( ili tvrdog sira po želji )
Priprema :
Propržiti iseckanu slaninu , dok ne pusti mast .Potom dodati seckani crni luk i mleveno meso ; začiniti začinom i pobiberiti i pržiti dalje otprilike 5 minuta . Skloniti sa vatre i ohladiti . Smesu pomešati sa jogurtom , krompirom , sirom i jabukama . Sipati u pleh prečnika 30 cm . Peći na 200 stepeni 55 minuta .
Na slici sa salatom od kelerabe i mrkve.
Rezime : jabuke mu daju laku osvežavajuću notu . Količina začina zavisi od slanosti slanine , tako da probate prvo slaninu i sami ocenite koliko ćete posoliti .
Ovo je jako interesantno, odlična kombinacija i nešto što ću rado isprobati !
ОдговориИзбришиmeni se isot dopada, vjerojanto će biti isprobano i kod mene
ОдговориИзбриши