Пређи на главни садржај

Rozen plus torta


pravljena po ideji sa coolike. Ovog puta su u pitanju fenomenalni rozen plus kolači od Hatshepsut .
Recept sam prilagodila našim uslovima.

Sastojci :
1 pakovanje kora za rozen + dve korice
1,8 litre mleka
7 kesica praška za puding ukus vanile
250 gr. šećera
3 vanil šećera
400 gr. pečenih , mlevenih lešnika
200 gr. bele čokolade
200 gr. crne čokolade
300 gr. plazme
550 gr. noblica
+
5 kesica šlaga u prahu pripremiti prema uputstvu sa hladnom kiselom vodom

Priprema :
Rastopiti prašak za puding u 150 ml vode. Prokuvati mleko  sa šećerom , vanil šećerom i kad počne da ključa dodati rastopljeni prašak za puding  .  Kuvati otprilike jedan  do dva minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti 15-tak minuta. Potom dodati mlevene lešnike i promešati.
Podeliti smesu i u jedan deo dodati otopljenu belu čokoladu i mlevenu plazmu , u drugi otopljenu ,crnu čokoladu i mlevene noblice.
Mazati naizmenično na rozen kore crni i beli fil . Na kraju ukrasiti šlagom . Ostaviti preko noći u frižderu. 

Rezime : torta je laka za pravljenje i pogodna za veća slavlja , pogotovu leti na 40 stepeni  . Zamenila sam oreo sa našim noblicama , slični su po ukusu . Nisam ljubitelj margarina , mislim da ima dovoljno već u noblicama i u čokoladama ,ali ako neko voli može penasto umutiti 250 gr. pa sjediniti sa smesama. Gostima nije baš nedostajao.
Ovakvi recepti zlata vrede.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu