Rozen plus torta


pravljena po ideji sa coolike. Ovog puta su u pitanju fenomenalni rozen plus kolači od Hatshepsut .
Recept sam prilagodila našim uslovima.

Sastojci :
1 pakovanje kora za rozen + dve korice
1,8 litre mleka
7 kesica praška za puding ukus vanile
250 gr. šećera
3 vanil šećera
400 gr. pečenih , mlevenih lešnika
200 gr. bele čokolade
200 gr. crne čokolade
300 gr. plazme
550 gr. noblica
+
5 kesica šlaga u prahu pripremiti prema uputstvu sa hladnom kiselom vodom

Priprema :
Rastopiti prašak za puding u 150 ml vode. Prokuvati mleko  sa šećerom , vanil šećerom i kad počne da ključa dodati rastopljeni prašak za puding  .  Kuvati otprilike jedan  do dva minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti 15-tak minuta. Potom dodati mlevene lešnike i promešati.
Podeliti smesu i u jedan deo dodati otopljenu belu čokoladu i mlevenu plazmu , u drugi otopljenu ,crnu čokoladu i mlevene noblice.
Mazati naizmenično na rozen kore crni i beli fil . Na kraju ukrasiti šlagom . Ostaviti preko noći u frižderu. 

Rezime : torta je laka za pravljenje i pogodna za veća slavlja , pogotovu leti na 40 stepeni  . Zamenila sam oreo sa našim noblicama , slični su po ukusu . Nisam ljubitelj margarina , mislim da ima dovoljno već u noblicama i u čokoladama ,ali ako neko voli može penasto umutiti 250 gr. pa sjediniti sa smesama. Gostima nije baš nedostajao.
Ovakvi recepti zlata vrede.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama