Пређи на главни садржај

Kokos kuglof i ja zaboravna


ponovo smo se okupile u Novom Sadu . Tema - kuglofi! Kao što vidite na slici , mašti domaćica nema kraja. U prijatnoj atmosferi restorana smo ćarlatale o receptima , teškoćama pri pravljenu , razlike u kalupima . Verovatno očekujete da otkrijem gosta... ali to ćete pročitati u najnovijem broju. Mogu samo otkriti da je veoma poznata plavuša .. pa sad....
Ovo je jedan od kuglofa koje sam napravila , ali moram priznati da mi se potkrala greška. Nisam slikala ceo, ukrašen  kuglof  . Dešava se ; pogotovu kad se pravi više uporedo . I ja sam od krvi i mesa . 
Ovog puta ćete upotrebiti maštu ili se snaći na slici. 

Sastojci  :
250 gr. mekog margarina ( sobna temperatura )
250 gr. šećera
300 gr. brašna
prašak za pecivo  
1 vanil šećer
6 jaja
75 gr. oljuštenog ,  pečenog , mlevenog badema 
100 gr. kokosa
100 gr. kandiranog ananasa ( isitniti ga u secku )
sok i kora jednog limuna
180 ml  jogurta

Priprema :
Umutiti penasto margarin sa šećerom, vanil - šećerom , dodati prosejano brašno i prašak za pecivo . Potom dodati jaja jedno po jedno i pritom mutiti mikserom. Dodati kokos , bademe , ananas, limunov sok i koru  i jogurt i mešati dok ne postane homogena masa. 
Podmazati kalup za kuglof margarinom i posuti dve kašike kokosa po njemu. Sipati testo i peći u zagrejanoj pećnici 55 do 60 minuta . Kad je pečeno , ostaviti 20 minuta u kalupu da se malo stegne i potom pažljivo izvaditi iz kalupa . 

Šećerna glazura : 250 gr. šećera u prahu pomešati sa 6 kašika hladne vode , dodati malo žute boje . Poprskati njome kuglof i ukrasiti kuglof šarenim mrvicama.
Ostaviti preko noći da se ohladi na sobnoj temperaturi .




jooj ... bez glazure


Kokos kuglof parče

Učestvovala sam sa marmor, kokos i lešnik kuglofom.. malo ukrasila cake popsima .




 Ovog puta se uvećao broj učesnika ... isto tako i sponzora . Ko želi da učestvuje , može pročitati podatke o kontakt telefonu  i osobu u novinama  " Pošalji recept ".

Коментари

  1. Kako super inicijativa, a i kuglofi izgledaju odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. Kuglof izgleda fenomenalno, vec vidim da cu i ja da ga spremam uskoro. Takodje mi se dopada ovaj koncept okupljanja - verujem da ne postoji bolji nacin za razmenu iskustva i caskanje o omiljenim temama sa istomisljenicima...

    ОдговориИзбриши
  3. Jako lijepo je ovo okupljanje, a kuglofi su baš maštoviti i interesantni. Odličan mi je ovaj tvoj sa kokosom.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.