Пређи на главни садржај

Kuglof sa likerom od jaja

 savršen uz jutarnju kaficu .
Sastojci :
250 gr. margarina
200 gr. šećera
500 gr. brašna
2 pakovanja vanil šećera
3 kašike likera od limuna
150 ml likera od jaja
5 jaja
1 prašak za pecivo
100 gr. citronata
100 gr. oranžata
100 gr. seckane bele čokolade

Priprema : 
Margarin penasto umutiti sa šećerom , dodati vanil šećer , likere i prosejano brašno sa praškom za pecivo .  Dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje . Na kraju sjediniti sa oranžatom , citronatom i čokoladom. Smesu sipati u podmazan  i prezlama posut kalup za kuglof i peći 65 do 70 minuta na 175 stepeni . Povremeno prekriti alu folijom. Kad je pečeno , ostaviti pola sata da se ohladi i potom izručiti iz kalupa. Posuti prah šećerom. 

























a kako Nevena vidi moj kuglof...

Коментари

  1. Jutros za doručak sam ga jela, baš uz kaficu:)
    Mmmm, kako je bio dobar! I sočan!
    Nema više odlaganja, kupujem kalup za kuglof!

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan!!!!Žao mi sad što nisam ponela još koje parče :))

    ОдговориИзбриши
  3. Super mi zvuči ovaj kuglof, a liker od jaja u sastojcima mi je jako interesantan. Okus vjerujem da je posebno dobar, baš bih rado komad, i bez kavice :)

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda fenomenalno. Kuglof nisam pravila odavno ali citajuci tvoje postove bas su me inspirisali da izvucem kalup iz zapecka i napravim ga uskoro!

    ОдговориИзбриши
  5. Pravila sinoć :) Specijalno za njega napravila i domaći liker od jaja :) Vrlo fin kolač, baš pravi za uz kafu.
    Pozdrav,
    Maja

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu