Marmor kuglof


jedan od omiljenih . Testo dok je nepečeno ima ukus domaćeg  eurokrema.Slični su i sastojci , pa i ne čudi .

Sastojci :
250 gr. margarina
250 gr. šećera
500 gr. brašna brašna tip 400
1 prašak za pecivo
sok i rendana kora jednog limuna
pola šolje jogurta
4 jaja
1 kesica vanil šećera
+
3 kašike kakaoa
4 kašike jogurta
1 kašika šećera

Priprema :
Penasto umutiti margarin sa šećerom, potom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo , jogurt , sok i koru limuna , jaja . Mutiti dok se ne sjedini. 
Uzeti jednu trećinu testa i dodati u nju kakao , 4 kašike jogurta , 1 kašiku šećera .
Podmazati kuglof margarinom i posuti prezlama. Sipati prvo svetli deo , potom tamni i viljuškom spiralno kružnim pokretima podvući tamni deo pod svetli.
Staviti u unapred zagrejanu pećnicu i peći 55 do 60 minuta na 175 stepeni.
Izvaditi iz rerne , ohladiti pola sata i potom izručiti iz kalupa. Posuti prah šećerom.

Коментари

Постави коментар