sezona je...
Sastojci :
300 gr. margarina ili putera
250 gr. šećera
4 jaja
300 gr. brašna
2 kesice vanil pudinga
1 prašak za pecivo
sok i kora jednog limuna
za mrvice :
300 gr. brašna
150 gr. šećera
100 gr. mlevenog , pečenog , oljuštenog lešnika
200 gr. butera
+
400 do 600 gr. šljiva
Priprema :
Sastojci :
300 gr. margarina ili putera
250 gr. šećera
4 jaja
300 gr. brašna
2 kesice vanil pudinga
1 prašak za pecivo
sok i kora jednog limuna
za mrvice :
300 gr. brašna
150 gr. šećera
100 gr. mlevenog , pečenog , oljuštenog lešnika
200 gr. butera
+
400 do 600 gr. šljiva
Priprema :
Penasto umutiti margarin sa šećerom , dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i prašak za puding. Promešati . Potom dodati jaja , jedno po jedno uz mućenje i limunov sok. Testo sipati u pek papirom obložen pleh prečnika 32 cm ( može i 36 ko voli tanje ) .
Poredjati polovine šljiva ili četvrtine po testu . Ako su zelenije možete staviti i više, jer ne puštaju sok.
Mrvice : Umesiti testo od datih sastojaka i izmrviti po testu .
Peći na 200 stepeni 45 minuta , pa potom smanjiti na 175 minuta i peći još 10 minuta . Isključiti i ostaviti još 5 minuta u rerni. Posle 15 minute pečenja pokriti alu folijom , otkriti u 45 minuti. Mrvice lako gore, a kad izgore imaju gorak ukus.
sto kazes sezona je.. treba ili pita ili pekmez! =) a mozda i oboje..
ОдговориИзбришиObožavam ovaj kolač, jedino što tijesto radim bez praška za puding
ОдговориИзбришиVolim ovakve mrvicaste pite sa raznim vrstama voca... Taj posip bude extra!
ОдговориИзбришиObožavam kolače sa šljivama i ova pita jako dobro zvuči i izgleda !
ОдговориИзбриши