duži naslov od same pripreme.
Potrebno je :
1 kg pilećih karabataka i bataka
1 kašika senfa
1 kašika meda
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
kašika začina
250 gr. kelerabe isečene
250 gr. isečene mrkve
50 gr. putera
pola kašičice šećera
soli po ukusu
200 gr. krompira
Priprema :
Potrebno je :
1 kg pilećih karabataka i bataka
1 kašika senfa
1 kašika meda
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
kašika začina
250 gr. kelerabe isečene
250 gr. isečene mrkve
50 gr. putera
pola kašičice šećera
soli po ukusu
200 gr. krompira
Priprema :
Izmešati med, maslinovo ulje i izgnječeni beli luk i premazati ovom mešavinom pileće karabatake i batake .Ostaviti da marinira pola sata. Zagrejati ulje u tiganju. Svu piletinu posuti s malo začina i pržiti sa svih strana . Potom preliti preostalom marinadom i sa 50 ml vode ; poklopiti i na tihoj vatri krčkati oko 40 - tak minuta.
Puter povrće : Kelerabu i mrkvu pošećeriti sa pola kašičice šećera i dinstati u 50 gr. putera i par kapi ulja oko 15 - tak minuta . Posoliti i pobiberiti po želji.
Krompir iseći na ploške i pržiti u dubljem ulju. Ocediti na kuhinjskom papiru.
Коментари
Постави коментар