u poslednje vreme sam postala ljubitelj pikantnih stvari .. tako i slanih torti .Idealna za predjelo na većim slavljima.
Sastojci za koru :
6 jaja
150 gr. iseckane , mesnate slanine
1 glavica crnog luka
100 gr. kikirikija neslanog ,mlevenog
6 kašika brašna
1 kašika senfa
1 prašak za pecivo
Sastojci za fil :
500 gr. fete
250 gr. kisele pavlake
400 gr. šampinjona
100 gr. mlevenog , nesoljenog kikirikija
300 gr. šunkarice
150 gr. kiselih krastavaca
Priprema :
Propržiti slaninu sa crnim lukom . Ohladiti . Umutiti jaja , dodati brašno sa praškom za pecivo ... potom kikiriki, prženu slaninu ( usitnjenu u secku ) i senf i lagano varjačom izmešati . Sipati smesu u papirom obložen pleh prečnika 32 cm i peći 35 minuta na 175 stepeni. Ohladiti .
Fil : propržiti šampinjone na malo ulja oko 10- tak minuta .Ohladiti i isitniti u secku ... isto i kisele krastavce i šunkaricu . Fetu izmešati sa kiselom pavlakom , potom dodati usitnjene šampinjone , kikiriki, kisele krastavce i šunkaricu . Posoliti po želji i namazati koru. Premazati sa 100 gr. kisele pavlake i posuti alevom paprikom ili ukrasiti po želji . Ostaviti preko noći u frižderu i seći po želji .
Veljda se kora nemrvi kad se seče?
ОдговориИзбришиOvo nisam nikad videla baš mi se sviđa!
ne mrvi se. Slikala sam na brzinu , moram priznati . Umem to i bolje. Proveren je recept i svi su bili zadovoljni .
ОдговориИзбриши