da, da.. dobro čitate sa karijem Moram priznati da je kari kao slatki dezert za mene novi teren. Ideju da napravim kari kao slatkiš mi je dala Kerstin koja je organizovala ovaj event. Kari sam obično koristila u slanim jelima sa voćem - sa kajsijama i ananasom. Ananas je najbolji u kombinaciji sa belom čokoladom i kokosom, malo lisnatog i iskoristila sam " pomoć prijatelja " - jedno je vodilo drugome i dezert je bio na kraju gotov.
Šta da vam kažem ... fenomenalno je ispao . Svi koji su probali misle da je djumbir u pitanju . Tako da ako volite da eksperimetišete , isprobajte . Nećete se pokajati .
Sastojci :
3 žumanca
100 gr. bele čokolade
3 belanca
200 ml slatke pavlake
10 gr. želatina u prahu
1 vanil šećer
4 kašike šećera
sok pola limuna
ravna kašičica karija
50 ml mleka
+
250 gr. lisnatog testa
3 kašike šećera
3 kašike kokosa
Priprema :
Skuvati na pari krem od 3 žumanca , karija , bele čokolade, mleka, vanil šećera i šećera. Dodati omekšali želatin ( prema uputstvu ). Umutiti belanca i sipati topli krem uz stalno mešanje.Dodati limunov sok. Ohladiti malo i staviti u frižder 15 minuta. Kad počne da želira dodati umućenu slatku pavlaku . Sipati u plastičnu posudu i ostaviti da se stegne 3 sata u frižderu.
Rastanjiti lisnato testo na brašnjavoj podlozi , posuti šećerom i kokosom - preklopiti i opet ga rastanjiti . Iseći na trouglove, izbosti viljuškom i staviti na srednji četvrtasti pleh obložen pek papirom. Peći 25 minuta na 200 stepeni na srednjoj šini.
Serviranje po želji.
Na slici su trouglovi presečeni na pola , jedna nokla musa i sve posuti prah šećerom .. i naravno ananas.
Jako zanimljiva kombinacija!
ОдговориИзбришиOvo mi se baš sviđa! Baš je lagano i brzo, moraću da isprobam jer je vrlo imtrigantno!
ОдговориИзбришиtotalno sam oduševljena idejom, nisam isprobala curry u slatkim jelima i baš sam znatiželjna
ОдговориИзбришиJa sam ovo napravila. Odlicno! Drugacije! Za svaku preporuku! HVALA na divnom i novom raceptu.
ОдговориИзбриши