u kombinaciji sa čokoladom se tikvice i ne primećuju . Softan i mek kuglof . Jedan deo tikvica se može zameniti i jabukom ...
Sastojci :
400 gr. rendane tikvice
300 gr. šećera
2 vanil šećera
10 gr. cimeta ili jednu kesicu
200 gr. margarina
200 gr. čokolade isitnjene
400 gr. brašna
4 jaja
1 prašak za puding ukus čokolade
1 prašak za pecivo
100 gr. suvog groždja
Priprema :
Sastojci :
400 gr. rendane tikvice
300 gr. šećera
2 vanil šećera
10 gr. cimeta ili jednu kesicu
200 gr. margarina
200 gr. čokolade isitnjene
400 gr. brašna
4 jaja
1 prašak za puding ukus čokolade
1 prašak za pecivo
100 gr. suvog groždja
Priprema :
Margarin penasto umutiti sa šećerom, vanil šećerom , dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, prašak za puding i cimet . Potom dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje . Na kraju sjediniti sa rendanim tikvicama, suvim groždjem i čokoladom.
Sipati smesu u podmazan i prezlama posut kalup za kuglof.
Peći na 175 stepeni 65 do 70 minuta i po potrebi prekriti alu folijom.
Malo ohladiti i izručiti iz kalupa. Posuti šećerom u prahu ili belom čokoladnom glazurom.
tikvice su odlične u kolačima, daju sočnost, super kuglof
ОдговориИзбришиIzgleda predivno! Ja obicno tikvice stavim u mafine a u poslednje vreme i u proju i bas odrze svezinu.
ОдговориИзбришиOd kad sam probala onaj na Adi, ti si moj guru za kuglofe :)
ОдговориИзбришиThis looks wonderful and I love your pictures
ОдговориИзбришиVolim tikvice u kolačima, a kuglof izvrsno zvuči i izgleda !
ОдговориИзбриши