Kuglof sa tikvicama

u kombinaciji sa čokoladom se tikvice i ne primećuju . Softan i mek kuglof . Jedan deo tikvica  se može zameniti i jabukom ... 
Sastojci :
400 gr. rendane tikvice
300 gr. šećera
2 vanil šećera
10 gr. cimeta ili jednu kesicu
200 gr. margarina
200 gr. čokolade isitnjene 
400 gr. brašna
4 jaja
1 prašak za puding ukus čokolade
1 prašak za pecivo
100 gr. suvog groždja

Priprema :
Margarin penasto umutiti sa šećerom, vanil šećerom , dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, prašak za puding i cimet . Potom dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje . Na kraju sjediniti sa  rendanim tikvicama, suvim groždjem  i čokoladom. 
Sipati smesu u podmazan i prezlama posut kalup za kuglof.
Peći na 175 stepeni 65 do 70 minuta  i po potrebi prekriti alu folijom.
Malo ohladiti i izručiti iz kalupa. Posuti šećerom u prahu ili belom čokoladnom glazurom.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama