"Svinjske" uši

 ovo je kolač za apsolutne početnike ... ne možete omanuti , a pun tanjir mirisnih kolača nestane za tren .

Sastojci :
500 gr. lisnatog testa
6 kesica vanil šećera
10 gr. cimeta
50 gr. otopljenog margarina

Priprema :
Otopiti lisnato testo preko noći u frižderu . U svakom pakovanju postoje dva testa . Svaki rastanjiti na pola centimetra debljine na brašnjavoj podlozi . Premazati otopljenim margarinom, posuti vanil šećerom i cimetom. Uviti s oba kraja lisnato testo prema sredini . Oštrim nožem iseći na 1 cm debljine. Stavljati uvijeno testo na pek papirom obložen pleh, blago pritisnuti rukom  i peći oko dvadesetak minuta na 200 stepeni. Već posle 15 minuta pogledajte rernu  jer brzo gore. 
I birajte lisnato koje nije slano ... 



Коментари

Постави коментар