Posna plazma torta - KuVarijacije i ja ipak

Upoznala sam Draganu na Adi kad je bio susret blogera i  probala njenu fenomenalnu bajaderu . Najviše me oduševila glazura koja je imala poseban sjaj . Mislila sam da je dvaput topila čokoladu , medjutim tajna je bila u Menaž čokoladi. Kao ljubitelj bajadera i plazme obradovalo me je kad je u novembru u kuvarijacijama  izglasana njena plazma torta .
 Generacije  su odrasle na mlevenoj plazmi i mleku .Došli su neki novi klinci i plazma je isto doživela neke promene pa postoje sa aromom jabuke i cimeta , jagode i maline , posne ( na našu sreću ) , sa kakaom . Vi odaberite svoju omiljenu plazmu .
Ja sam napravila posnu varijantu ove torte ... i po pozitivnoj reakciji mojih ukućana praviću je i za slavu.

Sastojci za koru :
600 gr. posne mlevene plazme
500 ml narandžinog soka
125 gr. margarina

Sastojci za banana puding :
750 ml sojinog mleka
5 kašika žutog šećera
2 kesice praška za puding ukus banane
+
1 kg banana presečenih na pola
150 gr. posne plazme
Vanila puding :
400 ml sojinog mleka
1 kesica praška za puding ukus vanila 
1 kašičica esencije vanile
2 kašike žutog šećera

Priprema :
Istopiti margarin i preliti preko mlevenog keksa , dodati sok od narandže i sjediniti. Nisam šećerila koru- nije potrebno.. plazma je dovoljno slatka. Ko želi može. Staviti prsten za tortu da bude  na 28 ili 30 cm i rasporediti smesu od keksa .
Razmutiti prašak za puding ukus banane u 150 ml sojinog mleka i dodati u prokuvano sojino mleko . Kuvati 1 minut , skloniti sa vatre i malo ohladiti . Trećinu pudinga sipati na smesu od keksa , poredjati polovice banana i preliti preostalim pudingom. Poredjati potom posnu plazmu.
Skuvati puding od  vanile od sojinog mleka, šećera i praška za puding . Preliti preko poredjanog plazma keksa. Tortu ohladiti na sobnoj temperaturi i potom hladiti u frižderu 4 sata .
Ukrasiti šarenim mrvicama .
Ko želi može umesto pudinga od vanile , koristiti biljnu pavlaku. Ja nekako ne mogu da se sprijateljim sa mišlju da je posna.
Isto tako možete staviti i više šećera ...
Moć plazme i Draganini recepti neka su uvek uz nas.
I moj kompjuter neka izdrži još neko vreme....Коментари

Постави коментар