Bundevara sa kakaom

Dobila sam na poklon tri bundeve tamburice .. naravno i receptić pride . Isprobala dva - tri puta i izvagala .. mada je ovo u suštini odokativna pita. Ako zafali bundeve slobodno narendajte - ne morate se slepo držati mera. Slatkoća zavisi od kakaoa i od bundeve , ako vam nije dovoljno slatko dodajte šećera  . Moja verzija je bez.

Sastojci :
500 gr. kora za gibanicu 
580 gr. rendane bundeve 
8 kašika omiljenog kakaoa

Priprema :
 Tri kore naredjati jednu do druge i posuti sa 2 kašike kakaoa  i rendanom bundevom. Spoljnje krajeve uviti 2 cm prema unutra i potom uviti pitu . Ponoviti još triput.
Peći 35 minuta na 200 stepeni .
Poprskati sa par kapi vode pečene kore i posuti prah šećerom.
ps. kakao karamelizira i spaja se sa bundevinim sokom , tako da vam šećer neće nedostajati. 

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama