Dobila sam na poklon tri bundeve tamburice .. naravno i receptić pride . Isprobala dva - tri puta i izvagala .. mada je ovo u suštini odokativna pita. Ako zafali bundeve slobodno narendajte - ne morate se slepo držati mera. Slatkoća zavisi od kakaoa i od bundeve , ako vam nije dovoljno slatko dodajte šećera . Moja verzija je bez.
Sastojci :
500 gr. kora za gibanicu
580 gr. rendane bundeve
8 kašika omiljenog kakaoa
Priprema :
Tri kore naredjati jednu do druge i posuti sa 2 kašike kakaoa i rendanom bundevom. Spoljnje krajeve uviti 2 cm prema unutra i potom uviti pitu . Ponoviti još triput.
Tri kore naredjati jednu do druge i posuti sa 2 kašike kakaoa i rendanom bundevom. Spoljnje krajeve uviti 2 cm prema unutra i potom uviti pitu . Ponoviti još triput.
Peći 35 minuta na 200 stepeni .
Poprskati sa par kapi vode pečene kore i posuti prah šećerom.
ps. kakao karamelizira i spaja se sa bundevinim sokom , tako da vam šećer neće nedostajati.
Draga Sanja,zelim ti srecnu i uspesnu Novu godinu:)
ОдговориИзбришиBaš zanimljiva kombinacija. Želim ti srećnu Novu godinu i sve najbolje.
ОдговориИзбриши