Пређи на главни садржај

Posni rafaelo

Obožavam rafaelo - spoj badema , vazdušastog krema i ljuspica kokosa. Kako je vreme posta, pa moja mrsna varijanta nije moguća pogledala sam na coolinarici i našla ovaj recept i prilagodila ga postu.I mogu vam reći , nije džabe toliko skidan i hvaljen od strane drugih korisnika . Fenomenalno lak i brz recept, a ukuuuus - kao na sedmom nebu.

Sastojci :
1 litar sojinog mleka
4 pudinga vanile 
2 kesice vanil šećera
10 kašika šećera
200 gr. kokosa 
3 kašike likera kokosa ili viskija
200 gr. oljuštenih badema
250 gr. margarina
 +
200 gr. kokosa

Priprema :
Prokuvati sojino mleko sa vanil šećerom , šećerom i dodati razmućeni prašak za puding u 100 ml vode.Kuvati 1 minut , skloniti sa vatre i dodati liker i kokos . Sjediniti sve i ostaviti da se ohladi. 
Penasto umutiti margarin  i dodavati kašiku po kašiku krema i mutiti dok se krem ne utroši. Ostaviti pola sata u frižderu i potom mokrim rukama formirati kuglice i u sredinu stavljati oljušten badem . Uvaljati svaku kuglicu u kokos i ostaviti u frižderu 2 sata .





Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.