Пређи на главни садржај

Posni rafaelo

Obožavam rafaelo - spoj badema , vazdušastog krema i ljuspica kokosa. Kako je vreme posta, pa moja mrsna varijanta nije moguća pogledala sam na coolinarici i našla ovaj recept i prilagodila ga postu.I mogu vam reći , nije džabe toliko skidan i hvaljen od strane drugih korisnika . Fenomenalno lak i brz recept, a ukuuuus - kao na sedmom nebu.

Sastojci :
1 litar sojinog mleka
4 pudinga vanile 
2 kesice vanil šećera
10 kašika šećera
200 gr. kokosa 
3 kašike likera kokosa ili viskija
200 gr. oljuštenih badema
250 gr. margarina
 +
200 gr. kokosa

Priprema :
Prokuvati sojino mleko sa vanil šećerom , šećerom i dodati razmućeni prašak za puding u 100 ml vode.Kuvati 1 minut , skloniti sa vatre i dodati liker i kokos . Sjediniti sve i ostaviti da se ohladi. 
Penasto umutiti margarin  i dodavati kašiku po kašiku krema i mutiti dok se krem ne utroši. Ostaviti pola sata u frižderu i potom mokrim rukama formirati kuglice i u sredinu stavljati oljušten badem . Uvaljati svaku kuglicu u kokos i ostaviti u frižderu 2 sata .





Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.