Posni rozen s makom

 u susret većim posnim slavljima za sve makoljupce koji vole i Rozen!
Korišćena šolja od 200 ml. 


Sastojci :
7 korica za Rozen tortu
250 gr. mlevenog maka
1 šolja vode
1 i po šolja šećera
150 gr. margarina
1 kašika esencije vanile
sok jednog limuna
+
250 gr. šećera u prahu
crna kolačarska boja
4- 6 kašika vode
par kapi ulja
zlatni kolačarski prah

Priprema :
Ušpinovati šećer sa vodom , skloniti sa vatre i  dodati margarin . Mešati dok se ne istopi i potom dodati mleveni mak, limunov sok  i vanilu . Mazati svaku koru tanko filom . Kad završite filovanje , prekrijte pek papirom i pritisnite nekim težim predmetom  kako bi se fil slepio sa korama . Ostaviti u frižderu 4 sata . Potom premazati šećernom glazurom .
Šećerna glazura : pomešati šećer u prahu sa par kapi ulja i vodom . Smesa ne sme biti ni previše retka ni gusta. odvojiti 1/4 glazure i pomešati sa crnom kolačarskom bojom. Rasporediti prvo belu šećernu glazuru po gornjoj korici, a potom crnu u horizontalnim linijama i čačkalicom ornamentirati.
Kad se glazura osuši, poprskati zlatnim kolačarskim prahom.





Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama